fbpx

Wspólne jedzenie schabowego

Wspólne jedzenie schabowego

Ostrym nożem odciąć białą otoczkę z żyłki po zewnętrznej części mięsa. Pokroić na 4 plastry. Położyć na desce i dokładnie roztłuc na cieniutkie filety (mogą wyjść duże, wielkości pół talerza). Do rozbicia mięsa najlepiej użyć specjalnego tłuczka z metalowym obiciem z wytłoczoną krateczką.

  • Filety namoczyć w mleku z dodatkiem soli i pieprzu (ewentualnie z dodatkiem kilku plastrów cebuli) przez ok. 2 godziny lub dłużej jeśli mamy czas (można też zostawić do namoczenia na noc).
  • Wyjąć filety z mleka i osuszyć je papierowymi ręcznikami. Doprawić solą (niezbyt dużo, bo zalewa z mleka była już solona) i pieprzem, obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzać klarowane masło (ok. 1/2 cm warstwa) lub smalec. Smażyć partiami po 2 kotlety, na większym ogniu, po 2 minuty z każdej strony. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze po ok. 3 minuty z każdej strony. Przetrzeć patelnię papierowym ręcznikiem i powtórzyć z kolejną partią, na świeżym tłuszczu.
  • Usmażone schabowe odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku i podawać z ziemniakami i kapustą lub mizerią.

Rozkład godzinowy

8:15 - 8:45
Rejestracja uczestników
Obowiązkowa
9:00 - 17:00
Main
Część główna
17:00 - 17:30
Pożegnanie
Rozdanie dyplomów

Data

19 / 10 / 2016 - 20 / 10 / 2016

Czas

08:00 - 18:00

Cena

0.00PLN
Poznań

Lokalizacja

Poznań
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Patryk

Organizator

Patryk
Email
party@poornomore.pl
Koszyk Produkt został usunięty. Cofnij
  • Brak produktów w koszyku