fbpx

Workshop day dla dietetyków – sama praktyka!

Workshop day dla dietetyków – sama praktyka!

Co to jest Workshop day?

  • 6 godzin warsztatów i praktycznych ćwiczeń ze specjalistami
  • 3 ekspertów, którzy przekażą swoją wiedzę tak, abyś mógł wykorzystać ją w swoim gabinecie
  • 3 modelowe przypadki pacjentów: diagnostyka, sposoby prowadzenia pacjenta, zalecenia dietetyczne, schemat postępowania
  • Podział na 3 grupy po max. 30 osób. Warsztaty odbywają się na zasadzie rotacji.

Tematy warsztatów

  • Pacjent z alergią pokarmową, nadwrażliwością pokarmową – warsztaty z Katarzyną Drews – Raczewską i Zuzanną Baraniak.
  • Praktyczne ćwiczenia układania diety eliminacyjno – rotacyjnej. Jak układać dietę, kiedy pacjent ma dużą ilość nadwrażliwości pokarmowych? Jak eliminować, żeby dieta była zbilansowana?

„Pacjenci z alergiami i nadwrażliwościami pokarmowymi często szukają pomocy u dietetyka. Szczególnie, jeśli ich dieta zakłada restrykcyjną eliminację dużej ilości produktów. Największą trudnością jest wówczas takie ułożenie diety, aby była ona nie tylko zbilansowana, ale także możliwa do zastosowania przez pacjenta. Dodatkowo ta grupa pacjentów często boryka się z dolegliwościami ze strony układu pokarmowego lub chorobami autoimmunologicznymi. Oczekują oni, że dieta przyniesie im poprawę zdrowia. Podczas warsztatów pokarzemy jaka diagnostyka uzupełniająca może być pomocna i jak prowadzić takiego pacjenta.” Katarzyna Drews – Raczewska

  • Pacjent aktywny fizycznie – warsztaty z Dawidem Białowąsem. Wiedza Dawida przedstawiona w formie warsztatów – jak prowadzić pacjenta dla którego liczy się masa, rzeźba i wyniki!

„Osoby, które amatorsko lub zawodowo uprawiają sport są bardzo wymagający. Oczekują oni konkretnych efektów i tego, że ich dieta będzie uzupełnieniem treningu. Oprócz właściwego ułożenia diety warto posiadać wiedzę z zakresu suplementacji. Podczas warsztatów opowiem w jaki sposób odpowiednio dobrać plan żywienia i suplementację, aby zwiększyć wydolność sportowca i efekt treningu”. Dawid Białowąs

  • Problematyczny pacjent – warsztaty z psychologiem Agnieszką Montgomery. Umiejętność rozmawiania i motywowania pacjenta jest równie ważna co znajomość zasad układania diety. Na warsztatach z psychologiem dowiesz się jak rozmawiać, żeby pomóc i uzyskać efekty.

„Praca dietetyka to nie tylko układanie diety, ale cały proces polegający na motywowaniu i pomocy w rozwiązywaniu problemów – często nie tylko dietetycznych. Na warsztatach dowiecie się jak skutecznie motywować pacjenta, jak radzić sobie z trudnymi przypadkami kiedy komunikacja między pacjentem i dietetykiem jest zaburzona. Poruszymy też trudne tematy: jak zasygnalizować pacjentowi zaburzenia żywieniowe. Psychologia to dziedzina w której dietetyk powinien rozwijać swoją wiedzę i umiejętności”

Co zyskasz biorąc udział w warsztatach?

  • Scenariusz postępowania dietetycznego, który pomoże Ci rozszerzyć grupę pacjentów o osoby z alergiami pokarmowymi i osoby aktywne fizycznie.
  • Praktyczna wiedza z dziedziny psychologii, którą wykorzystasz w codziennej pracy
  • Innowacyjna formuła: warsztaty w mniejszych grupach pozwolą na lepszy kontakt z prowadzącym, umożliwią swobodne zadawanie pytań i w efekcie lepsze przyswajanie wiedzy.

Sylwetki prelegentów

Kasia
Katarzyna Drews – Raczewska
Dietetyk. Absolwentka studiów magisterskich i licencjackich na UM w Poznaniu.
Absolwentka podyplomowych studiów  Żywienie i Wspomaganie Dietetyczne w Sporcie. Ukończyła kurs Leczenia Żywieniowego Dla Członków Zespołów Żywieniowych (Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego). Przez półtora roku pracowała jako konsultant ds. żywienia klinicznego. Posiada doświadczenie w pracy z pacjentami borykającymi się z nadwagą i otyłością oraz chorobami metabolicznymi, a także sportowcami i osobami ze zwiększoną aktywność fizyczną. Specjalistka w układaniu diety eliminacyjnej i eliminacyjno – rotacyjnej. Uczestniczyła, zarówno jako słuchacz jaki i prelegent w warsztatach, szkoleniach i konferencjach dietetycznych. Od 2015 związana z Instytutem Mikroekologii.

Baraniak

Zuzanna Baraniak
Dietetyk. Absolwentka Uniwersytety Przyrodniczego w Poznaniu i Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu na kieruneku dietetyka.
Ukończyła kursy: Dietetyka Sportowa, Gut Check: Exploring Your Microbiome University of Colorado Boulder & University of Colorado System, Diabetes – a Global Challenge University of Copenhagen. Uczestniczka, zarówno jako słuchacz jak i prelegent wielu konferencji związanych z tematami mikroflory jelit, alergii, diety, np. Mikrobiota 2015, FENS Berlin, Renes In Dietetics, Zjazd Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością. Jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Na co dzień pracuje z pacjentami i zajmuje się układaniem diety eliminacyjno – rotacyjnej.

Białowąs

Dawid Białowąs
Specjalista od diety paleo i CrossFit. Autor książki Paleo po Polsku. Prowadzi portal Barbellkitchen. Organizuje szkolenia z zakresu diety paleo, suplementacji i żywienia w Crossfit i sportach walki. Prywatnie mąż wspaniałej żony i ojciec półtorarocznej Jagody.

Ktoś

Agnieszka Montgomery
Ukończyła UAM w Poznaniu kierunek psychologia kliniczna. Ukończyła treningi Neurolingwistycznego Programowaniu kończąc je na poziomie Master. Posiada wieloletnie doświadczenie w sprzedaży idei, produktów z różnych dziedzin. Przez kilkanaście lat prowadziła i koordynowała sprzedaż swoich konsultantów ds. sprzedaży. Ukończyła zaawansowane kursy technik sprzedaży (m.in. Sandlera) i przekonywania klientów do zakupu (idei, produktu). Prowadzi wykłady ze studentami Uniwersytetu Medycznego z zakresu rozwoju człowieka.

Cena: Przy dokonaniu rezerwacji i wpłaty do 16.11 oraz dla studentów i grup powyżej 5 osób: cena 200 zł za osobę
Przy dokonaniu rezerwacji i wpłaty po 16.11 cena 250 zł
Kontakt: Joanna Dronka – Skrzypczak e-mail: marketing@instytut-mikroekologii.pl tel: 605 781 116

 

Rozkład godzinowy

8:00 - 8:30
Rejestracja uczestników
8:30 - 9:00
Rozpoczęcie warsztatów
przywitanie wszystkich uczestników, omówienie spraw organizacyjnych
9:00 - 11:00
pierwsza tura warsztatów
11:00 - 11:15
przerwa
11:15 - 13:15
druga tura warsztatów
13:15 - 14:00
przerwa na lunch
14:00 - 16:00
trzecia tura warsztatów
16:00 - 17:00
spotkanie podsumowujące, rozdanie certyfikatów

Data

03 / 12 / 2016

Czas

08:00 - 17:00

Cena

250.00PLN
Poznań

Lokalizacja

Poznań
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Koszyk Produkt został usunięty. Cofnij
  • Brak produktów w koszyku