fbpx

Mielone

Mielone

Przeglądając ostatnio wpisy na blogu, zauważyłam brak przepisu na tradycyjne kotlety mielone. Podana poniżej receptura jest podstawowym przepisem, do wykonania kotletów używam zawsze mięsa wieprzowego (np. łopatki bez kości), które mielę za pomocą maszynki do mięsa na drobnych oczkach. Mięso wyrabiam z przyprawami przez kilka minut, dzięki czemu kotlety są smaczniejsze. Do mięsnej masy dodaję drobno pokrojoną małą cebulę, można też dodać dwa ząbki przeciśniętego czosnku i pół łyżeczki słodkiej papryki, czasem dodaję także łyżkę posiekanej natki pietruszki. Najczęściej jednak przygotowuję kotlety według poniższego przepisu 🙂

Tagi:

Data

13 / 10 / 2016 - 20 / 10 / 2016

Czas

17:00 - 18:00

Cena

998.00PLN
Poznań

Lokalizacja

Poznań
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Kategorie
Koszyk Produkt został usunięty. Cofnij
  • Brak produktów w koszyku